Du har kommit till

Information

Aktuellt Väder

 

Vattentemperatur

  20 Juli

Vattentemperatur: 15,5 °C

OBS! Avstå fiske efter lax och öring när vattentemperaturen överstiger 18°C OBS!

 

SMHI Vattenweb

Use valid options for example.. [Vatten x=784128.0426386879 y=7203616.002473012]

 

Fiskeregler

Vi har genom stora utsättningar och fiskevårdsåtgärder men kanske framförallt genom att begränsa fisket efter kusten lyckats återetablera en stam av lax och öring. Även vi sportfiskare måste bidra till en hållbar förvaltning för att vi ska lyckas få livskraftiga bestånd utan ytterligare fiskutsättningar.

LÄS MER

Fångstrapporter

I Kågeälvens Nedre FVO är det krav på att lämna fångstrapport på arterna Lax och Öring över 50cm inom 24 timmar efter fångsttillfället.  För att rapporteringen ska fungera så bra som möjligt så är det viktigt att Ni lämnar korrekta uppgifter.

LÄS MER

Om vårt FVO

Kågeälvens nedre FvO vill förvalta Kågeälvens bestånd på ett långsiktigt och hållbart sätt.  Älven och dess biflöden ska återställas så att det leder till högsta möjliga produktion utifrån vattendragens ursprungliga förutsättningar. Vi försöker målmedvetet bygga upp stammarna av lax och öring i Kågeälven.

LÄS MER

Bildgalleri

Här hittar du vårt bildgalleri med bilder från älven, fångade fiskar och sportfiskare

TILL GALLERIET

Håll fisken blöt

Då vi har nokill på lax och öring kan det vara bra att ha koll på hur man återutsätter en fisk på bästa möjliga sätt om fisket skulle lyckas. Läs mer här!

Facebook

Kågeälvens nedre FVO finns nu på facebook!

 

Kontakta Oss

11 + 11 =